FK Pardubice
A tým

PREVIEW | David Mikula: Každý zápas je hlavně o tom, jak hrajeme my!

Asistent David Mikula bude minimálně v příštích dvou ligových kolech zaskakovat v roli lodivoda pardubického celku. V předzápasovém preview k utkání na trávníku olomoucké Sigmy prozradil, s jakými ambicemi odjedou v sobotu východočeši do Olomouce.

Po reprezentační přestávce se na scénu vrací ligový fotbal. „Poslední týden byl specifický v tom, že 6 hráčů bylo na reprezentačních srazech. K tomu jsme v pátek poslali další kluky hrát za B-tým. Proto musely být tréninky této situaci uzpůsobené. Se zbytkem hráčů jsme pokračovali v tom mikrocyklu, který máme celoročně,“ přibližuje Mikula.

V sobotu se Pardubáci vydají do Olomouce, kde se od 15:00 hodin střetnou s místní Sigmou. Radoslav Kováč bude moci utkání sledovat pouze z tribuny, v čemž jeho asistent ale problém nevidí: „Zažil to už Radek, zažil jsem to i já. Víme, co to obnáší. Pohled na hru z tribuny je v některých situacích mnohdy i lepší. Budeme si předávat informace. Věřím, že to zvládneme a přivezeme tři body.“

Před reprezentační přestávkou nedokázali červenobílí bodovat ve čtyřech po sobě jdoucích duelech. „4 zápasy je dlouhé čekání. Není to jednoduché, ale čeká nás 5 kol do konce základní části. Musíme se dívat hlavně na to, co nás čeká a snažit se v následujících utkáních urvat co nejvíce bodů,“ říká 40letý asistent hlavního trenéra.

Do utkání proti SK Sigma Olomouc nebudou moci z důvodu karetního trestu zasáhnout obránci: Denis Halinský, Pablo Ortiz a Martin Chlumecký. Asistent Kováče říká, že hráči, kteří v sobotu do zápasu nastoupí, budou mít příležitost, říct si o místo v sestavě i pro další ligové duely: „Věříme, že kluci, kteří naskočí místo vykartovaných hráčů, ukáží, že možná i neprávem nedostávali tolik šancí. Snad této příležitosti tito hráči využijí a nám trenérům zamotají hlavu a řeknou si o místo v základní sestavě i na závěrečné ligové boje.“

Hanáci aktuálně drží 7. místo ligové tabulky. Znovu tedy Pardubáky nečeká snadný úkol. „Každý zápas je hodně o tom, jak hrajeme my. Nechceme se příliš dívat na soupeře. Musíme hrát agresivně směrem dopředu a organizovaně v defenzivě. Olomouc má ve svém týmu několik zajímavých hráčů. Juliš patří k nejlepším střelcům soutěže, proto ho musíme mít pokrytého v každé herní situaci,“ dodává David Mikula.

Utkání na půdě SK Sigma Olomouc startuje v sobotu v 15:00 hodin.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek